Information om väskförbud på EuroHorse

Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Det innebär att besökare inte får ta med sig någon typ av väska, handväska, ryggsäck, tygkasse eller påse till Gothenburg Horse Show. EuroHorse arrangeras parallellt med Gothenburg Horse Show och omfattas därför också av väskförbudet vid större evenemang.

Undantag görs för personer som av medicinska skäl har behov av väska, samt personer med barn som har behov av skötväska.

Om du som besökare däremot handlar inne på mässan, kan väskor och påsar med inköpta varor lämnas in i garderoben inne på mässområdet (vid entré 5) samt tas med in till Scandinavium via passagen mellan arenan och mässområdet. Notera att om du går ut genom någon av entréerna kan inhandlade väskor/påsar inte tas med in igen.

Observera att väskförbudet inte omfattar utställare, personal, ackrediterade eller tävlingsdeltagare.

Nedan ser du vanliga frågor och svar.


Vanliga frågor och svarGäller väskförbud på EuroHorse?

Ja, det innebär att du som besökare inte får ta med dig någon typ av väska, handväska, ryggsäck, tygkasse eller påse in till EuroHorse. Undantag görs för personer som av medicinska skäl har behov av väska, samt personer med barn som har behov av skötväska.

Väskförbudet omfattar inte utställare, ackrediterade, ryttare eller personal. Läs mer om väskförbudet på polisens hemsida »

 

Kommer min väska kontrolleras på plats?
Observera att besökare inte får ta med sig någon typ av väska, handväska, ryggsäck, tygkasse eller påse in till EuroHorse. Undantag görs för personer som av medicinska skäl har behov av väska, samt personer med barn som har behov av skötväska. De väskor som är undantagna ska innan inpassering kontrolleras av behörig personal.

 

Kan jag ta med mig mina inköpta varor på EuroHorse in till Scandinavium?
Ja, om du som besökare handlar inne på mässan kan väskor och påsar med inköpta varor tas med in till Scandinavium via passagen mellan arenan och mässområdet. Notera att om du går ut genom någon av entréerna med inköpta varor i påsar får dessa inte tas med in igen.

 

Kan man hänga in sin väska i garderob eller skåp när man kommer? 
Nej, det finns inte garderober eller skåp utanför entrén till mässområdet där man kan lämna in sin väska. Ett tips är att ta med dig saker som kan förvaras i dina fickor.

 

Jag har tänkt lämna mässan för att sedan komma tillbaka. Hur gör jag då med mina inhandlade varor?
Om du ska lämna Scandinavium eller mässan behöver du lämna in dina påsar med inköpta varor i garderoberna som finns innanför entré 5 (mot Korsvägen).

 

Vi tänkte äta på någon av Gothia Towers restauranger, får vi ta med oss påsar/väskor dit från mässan och sedan gå tillbaka?
Nej, då behöver ni lämna in påsar/väskor i garderoberna inne på mässområdet innanför entré 5 (mot Korsvägen).

 

Jag måste ha med mig en väska med medicin, hur gör jag då?
Undantag till väskförbudet får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in. Undantag får också göras för personer i sällskap med barn som har behov av skötväska. Väskor som är tillåtna ska innan inpassering kontrolleras av behörig personal.

 

Får man ta med jackan in?
Ja det går bra att ta med sin jacka in.

 

Kan jag ha med mig en vattenflaska? 
Ja, det går bra att ta med vattenflaskor in på EuroHorse.

 

Kan jag ha med mig en matlåda?
Ja, det går bra att ta med matlåda in till EuroHorse. Men den får inte förvaras i en väska, påse eller liknande.