Ridsport + teknik = sant

Vad är egentligen Hack-A-Horseathon? Det är en mötesplats för innovation där vi utgår ifrån det gemensamma intresset häst.

Träffade du Elsa Högberg och Lisa Filipsdotter?

Du har väl inte missat att tjejerna bakom instagramkontot kepphastar och Stallet Smultronbacken var på plats och berättade om DIY och entreprenörskap?

Hack-A-Horseathon på EuroHorse

Vad är egentligen Hack-A-Horseathon? Det är en mötesplats för innovation där vi utgår ifrån det gemensamma intresset häst. Under EuroHorse 2018 fick man svaren på frågor som till exempel hur man kan dra nytta av teknik och design inom hästsporten, hur 3D Printing fungerar och hur man gör för att printa sin häst. Som besökare fick man bland annat testa på att programmera sin egen reflexväst och lära sig om digitalt skapande. På plats var bland andra Elsa Högberg och Lisa Filipsdotter från Stallet Smultronbacken som berättade om DIY och entreprenörskap. Det fanns också ett showroom som visade inspirerande prototyper och projekt. Vi hade även flera workshops med inspirerande personer som verkar i gränslandet mellan häst, tech, innovation och design.

Hack-A-Horseathon

Arrangörer
EuroHorse logo  Logo  Rise logo  Learning Labs Logo

Sponsorer
     itiden logo

Medverkande
Yrgo logo  Creuna logo  Vinnova  Datatjej logo    Billdals  hellbjorn logo  Scopey logo   evry logoSaab logo      makertjej logo  Qualis logo