Johanna Lassnacks ”En mental halvhalt” går live under EuroHorse

 

I podden ”En mental halvhalt” delar Johanna Lassnack med sig av sina erfarenheter av hur mental träning kan göra dig till en bättre ryttare. Just nu har poddserien tagit en liten halvhalt, Johanna är i stället i gång och planerar ett liveframträdande under EuroHorse – tillsammans med flera framgångsrika ryttare.

I två säsonger har Johanna Lassnack gjort den populära poddserien ”En mental halvhalt”. Nu har podden tagit en paus, nästa avsnitt kommer troligtvis först till våren. Men Johanna är inte den som sitter still.
– Nästa stora grej är att jag kommer livepodda under EuroHorse-mässan. Det blir som en uppföljning på ”En mental halvhalt” och flera gäster kommer att bjudas in, avslöjar hon.

Träna på att hitta fokus
Mental träning har alltid varit temat för Johannas poddar och föreläsningar, i sitt framträdande på EuroHorse tänker hon ta reda på vad som försiggår under hjälmen på framgångsrika ryttare.
– Jag kom in på ämnet när jag insåg hur mycket tid och pengar vi ryttare lägger på våra hästar, och hur lite tid vi lägger på oss själva. Vi måste träna oss så att vi kan prestera mentalt, säger Lassnack.
Johanna själv tänker att det ska vara som en kameralins. Fokus ska ligga på hästen och den sikten ska vara glasklar, allt annat ska vara blurrigt för att du som ryttare ska kunna prestera.
– Många gånger tenderar vi ryttare att fokusera på det som finns runt omkring oss, såsom om du har rätt märken på utrustningen eller vad stallkompisarna ska säga. Fast det egentligen är oväsentligt.

Struktur ger trygghet
Johannas trick för att kunna fokusera är förberedelser, att ha en bra plan och att ha mål.
– Nerverna dyker upp när jag är oförberedd och inte har sovit eller ätit som jag borde. Jag gör ordentliga packlistor och ser till så att mitt team har kontroll. Systemet ska vara så vattenfast att vi knappt behöver prata med varandra. Stress för mig är när jag inte har 100-procentig koll, säger hon.
Under EuroHorse den 20 till 23 februari, som arrangeras parallellt med Gothenburg Horse Show, kommer Johanna att intervjua flera ryttare om vad deras knep är för att skapa mentalt fokus. Vilka ryttarna är avslöjas närmare inpå mässan och tävlingarna.
Johanna Lassnack kommer att livepodda under lördagen, det enda som behövs för att lyssna på plats är en entrébiljett till mässan vilken du köper här.