Mer än shopping på EuroHorse: ”Utmärkt tillfälle att få snacka häst med en veterinär”

 

Många tänker bra shopping när de hör EuroHorse, men faktum är att mässan innehåller så mycket mer. Flera av utställarna har ett gediget program när det kommer till kunskap och inspiration. Distriktsveterinärerna är en av många som har lagt manken till för att arrangera riktigt bra innehåll för dig som tänker besöka mässan.

Under vecka åtta är det dags för Gothenburg Horse Show och med det, EuroHorse-mässan! Distriktsveterinärerna är en av många utställare under EuroHorse som inte är på plats för att sälja något. Det uppdrag Distriktsveterinärerna har av staten är att upprätthålla ett gott djurskydd i Sverige. Det finns alltid en distriktsveterinär som har beredskap.
– Allra helst vill vi arbeta förebyggande. I den bästa av världar skulle vi inte behöva komma ut till djurägarna i en akut situation, utan se till så att olyckan eller skadan inte händer. En av anledningarna till att vi ställer ut under EuroHorse är för att dela med oss av vår kompetens och kunskap, berättar Catharina Schepens som är marknadschef för Distriktsveterinärerna.

Miniseminarier för vetgiriga
Under EuroHorse kommer Distriktsveterinärerna att hålla flera miniseminarier på teman som tandvård, hosta och andningsvägar.
– Tandvård är absolut förebyggande och friska hästar ska inte hosta, förklarar Catharina Schepens.
Catharina och hennes kollegor upplever att många av mässans besökare är vetgiriga, hon tycker att det är ett gyllene tillfälle för alla hästvänner att inspireras.
– På EuroHorse hittar du innovation från Chalmers, säkerhetsprylar, kunskap och kompetens. Det är ett utmärkt tillfälle att träffas och prata häst utan att det finns någon särskild anledning. Och det är en perfekt chans att snacka häst med en veterinär utan att behöva ha en sjuk häst själv, tycker Catharina Schepens.  


Köp biljett här »