Hallå där…


Pernilla Haverstal, rektor på Sveriges Ridgymnasiums skola i Kungsbacka. Undervisningen bygger på Naturbruksprogrammet lantbruk med profilen Häst-Ridsport. Utbildningen är yrkes- och högskoleförberedande och ger en tidig fot in i arbetslivet samtidigt som den öppnar upp för fortsatta studier.

SRG:s vision är att ha Sveriges bästa ridgymnasium. Hur märks det hos er på Kungsbackaskolan?
– Vi har en röd tråd genom hela utbildningen och gynnas dessutom oerhört av att vår anläggning även rymmer hästarna; de är alltid i närheten. Sen är vår personal både engagerad och välutbildad, och många delar så klart elevernas passion för hästar.

SRG:s utbildning är ett yrkesprogram som erbjuder högskolebehörighet. Vad innebär det?

– Att eleverna kan välja till kurser som ger grundläggande eller särskild behörighet för att komma in på högskola eller universitet. Det öppnar upp för en mängd yrken utöver de direkt hästrelaterade, som exempelvis djursjukvårdare.

Vad händer hos er på EuroHorse?
– Vi kommer ha personal och elever på plats som kommer berätta om hur det är att gå hos oss på SRG Kungsbacka.


Frida Leijonborg