Skaffa första hästen – vad innebär det? - SLU och SH

  • torsdag / 20 februari / 2020
  • 14:30-15:00
  • Plats Paddocken

Beskrivning

Relevanta råd om hästens behov. Lärare, forskare och studenter från SLU tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet som bidrar med ”Dagens ras”.

Mer eller mindre provokativa och roliga samtal förs kring vad man behöver kunna för att trivas med just den ras som är inne i paddocken.

Vad man måste kunna för att hålla och träna sin häst och hur man hittar kunskaperna. En skola i kritiskt tänkande och att lära av andra.

Dagens hästras – Dressyr med Linda Stångberg med hennes Haflinger Questella och Kristin Brüdigam med sin Frieser Ernst Van De Gelderdijk.

Questella är ett sto född 2008. Hon är född i Österrike Linda importerade henne i sep 2016. Stella har haft 7 föl totalt och av dom är 2 kvar hos Linda här i Sverige. Qassiopeia af liori född 2017 och Qorona af liori född 2019, båda klass 1 som föl och Qassiopeia har fått 42p som 1 och 2 åring. Stella är mycket ridbar och trevlig häst att ha och göra med. Hon har startat upp till LB dressyr i Sverige men har betydligt högre kapacitet. De har inte hunnit med mer pga att hon gått med föl en stor del av tiden, men nu siktar de på att komma ut mer på tävling. Hon jobbar också till vardags bland dom duktigare eleverna på Stall Liori i Uddevalla.

Linda Stångberg bor i Uddevalla och driver Stall Liori som är en ridverksamhet för främst barn och ungdomar och med en mindre uppfödning av Haflinger. I stallet finns i nuläget 13st Haflinger. Hon har på sin andra Haflinger kvalat till Msv B i dressyr och hoppas kunna göra desamma med Stella.

Kristin Brüdigam med sin frieservalack Ernst Van De Gelderdijk. Han är 11 år, efter Meinse 439 – Sjaard 320 och Kristin har haft honom sedan han var fyra år gammal.

De har tillsammans tävlat t om MsvC:2 med placering och ska debutera Msv B i år. Ernst har under förra året klarat kvalet för att få sitt SPORT predikat och är frieser nr 6 i Sverige med detta.

Ernst är en otroligt vänlig, humoristisk häst med en gnutta divighet, som verkligen vet sitt värde. Han vill alltid göra rätt och bjuder gärna sin ryttare på någon extra dressyrrörelse i sin iver. Han är min once in a lifetime häst och vi har alltid roligt tillsammans vad vi än hittar på.
Kristin representerar Svenska Frieserhästföreningen.

Typ
Paddockprogram

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.