Skaffa första hästen – vad innebär det? - SLU och SH

  • lördag / 22 februari / 2020
  • 17:30-18:00
  • Plats Paddocken

Beskrivning

Skaffa första hästen – vad innebär det?
Relevanta råd om hästens behov. Lärare, forskare och studenter från SLU tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet som bidrar med ”Dagens ras”.

Mer eller mindre provokativa och roliga samtal förs kring vad man behöver kunna för att trivas med just den ras som är inne i paddocken. Vad man måste kunna för att hålla och träna sin häst och hur man hittar kunskaperna. En skola i kritiskt tänkande och att lära av andra.

Dagens ras – Systrarna Kurkinen tillsammans med Veronika bjuder på en familjevänlig show med inslag av både rasfakta, träningstips, westernridning och lite överraskning.

Alisa, Celina och Belinda är tre systrar som tillsammans rider, utbildar och tävlar framgångsrikt inom westernridning. Systrarna utmärker sig genom att arbeta och tävla med hästar som inte i första hand förknippas med westernridning. Belinda rider på shetlandsponnyn Almnäs Leopard och Celina rider på Kaspiskahästen Tuff. Båda hästarna är utbildade av systrarna och Alisa kommer berätta hur de tränar för att få dem allsidiga, positiva och samarbetsvilliga för att fungera inom westernridningens olika grenar så som Trail, Pleasure och Reining.

Under lördagen kommer Veronika Johanson medverka med sin Nordsvenska häst, Spirit. Systrarna Kurkinen och Veronika tävlar normalt mot varandra på olika westernridningstävlingar och det är imponerande att se att både den lilla och stora hästrasen kan tävla mot varandra på lika villkor.

Belinda och Veronika kommer snirkla sina respektive hästar genom trånga passager, grindar och ryggningshinder. Celina kommer visa med hjälp av Tuff hur hon tränar för att få honom välbalanserad och styrbar på en hand i olika tempon.

Systrarna Kurkinen tillsammans med Veronika bjuder på en familjevänlig show med inslag av både rasfakta, träningstips, westernridning och lite överraskning.

Typ
Paddockprogram

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.