Roping

  • fredag / 21 februari / 2020
  • 17:30-18:00
  • Plats Paddocken

Beskrivning

I sverige utövas tre olika grenar av roping, Dummy stopping, Dummy roping och Dummy tying. Carl och Lucas använder sig av en kalv som ligger på en släde som antingen går på hjul eller medar och blir dragen av en fyrhjuling.
Dummy stopping går ut på att fånga kalven och dra av den.
Dummy roping är lite svårare för då ska man även hoppa av och springa fram till kalven och röra den.
Dummy tying är steget svårare för istället för att röra kalven ska man knyta ihop benen på den.

Allmänt om western:
Inom western så finns det många yngre killar som träffas på tävlingarna och umgås och det sociala är väldigt viktigt. Det finns även en massa grenar allt från lasso, kossor till pleasure där man visar gångarter det finns något för alla och alla får vara med!

Carl Brinkhoff / Leo
Carl har haft Leo i 12 år, han är en tinker/varmblodskorsning. Carl köpte honom när han var 5 år och jobbat mycket med att få honom att acceptera lassot då han är bakskygg, dom har tävlat olika grenar inom western i snart 7 år och innan det så har Carl varit aktiv inom hoppning, gymkhana och dressyr.

Lucas Wiström / Rolie polie olie
Lucas är 12 år, har haft egen ponny och tävlat sedan han var 6 år. Rolie polie olie är en irländsk skewbald, 6år gammal maxad b-ponny, som lucas haft i 2år och gjort det Mesta själv med inridning och träning inför roping . Dom har tillsammans vunnit många klasser i roping, såsom tying och Stopping. Lucas och olle har även tävlat endel inom barrelrace och polebending som också visas här i paddocken där dom har några placeringar, bland annat ifrån sm.

Typ
Paddockprogram

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.