Polisrytteriet

  • lördag / 22 februari / 2020
  • 14:00-14:30
  • Plats Paddocken

Beskrivning

Polisrytteriet Göteborg visar på EuroHorse upp sin verksamhet och hur de tränar sina hästar till att bli just polishästar. Rytteri ingår i polisens koncept, särskild polistaktik och utbildade hästskötare tar hand om skötseln av polishästarna. Vill du veta mer om Polisrytteriet kan du besöka dem i monter B02:54.

Kort information om polishästar
De hästar som rytteriet söker för sin verksamhet är valack, 5-9 år, brun/svart/fux, bra grundriden och frisk och stark individ. När de hittar en häst som verkar lämplig så testas den på olika sätt för att se hur den reagerar. Om hästen sedan antas till rytteriet går den på prov i minst en månad. Då börjar de med lite lugn miljöträning och bygger sedan upp svårighetsgraden stegvis.
Det ställs speciella krav på de hästar som arbetar hos Polisen, bland annat att hästen är stark, hållbar och har ett stabilt psyke, är modig, orkar bära olika ryttare med polisens utrustning. De ska klara olika underlag, till exempel att gå på asfalt i flera timmar och ha bra hovkvalitet. Polishästar måste klara alla typer av miljöer – starka ljud och folkmassor – och de kräver delvis en helt annan typ av träning än andra hästar.
Polisrytteriet arbetar till häst, bland annat i inbrottsutsatta bostadsområden, i samband med att leta efter försvunna personer, sena helgkvällar i Göteborgs centrum samt vid fotbollsmatcher, demonstrationer, festivaler och cruisingar.
Hästar har använts inom polisen sedan slutet av 1800-talet. Det finns totalt ca 60 polishästar i Sverige, ca ett tjugotal på varje rytteri. En polishäst arbetar normalt under ca 15 år.

Typ
Paddockprogram

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.