Skaffa första hästen – vad innebär det? - SLU och SH

  • torsdag / 20 februari / 2020
  • 20:00-20:30
  • Plats Paddocken

Beskrivning

Relevanta råd om hästens behov. Lärare, forskare och studenter från SLU tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet som bidrar med ”Dagens ras”.

Mer eller mindre provokativa och roliga samtal förs kring vad man behöver kunna för att trivas med just den ras som är inne i paddocken. Vad man måste kunna för att hålla och träna sin häst och hur man hittar kunskaperna. En skola i kritiskt tänkande och att lära av andra.

Dagens hästras – Dressyr med Kristin Brüdigam och hennes Frieser Ernst Van De Gelderdijk.

Kristin Brüdigam med sin frieservalack Ernst Van De Gelderdijk. Han är 11 år, efter Meinse 439 – Sjaard 320 och Kristin har haft honom sedan han var fyra år gammal.

De har tillsammans tävlat t om MsvC:2 med placering och ska debutera Msv B i år. Ernst har under förra året klarat kvalet för att få sitt SPORT predikat och är frieser nr 6 i Sverige med detta.

Ernst är en otroligt vänlig, humoristisk häst med en gnutta divighet, som verkligen vet sitt värde. Han vill alltid göra rätt och bjuder gärna sin ryttare på någon extra dressyrrörelse i sin iver. Han är min once in a lifetime häst och vi har alltid roligt tillsammans vad vi än hittar på.
Kristin representerar Svenska Frieserhästföreningen.

Typ
Paddockprogram

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.