Skaffa första hästen – vad innebär det? - SLU och SH

  • söndag / 23 februari / 2020
  • 14:30-15:00
  • Plats Paddocken

Beskrivning

Relevanta råd om hästens behov. Lärare, forskare och studenter från SLU tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet som bidrar med ”Dagens ras”.

Mer eller mindre provokativa och roliga samtal förs kring vad man behöver kunna för att trivas med just den ras som är inne i paddocken. Vad man måste kunna för att hålla och träna sin häst och hur man hittar kunskaperna. En skola i kritiskt tänkande och att lära av andra.

Dagens ras – Dressyr/Hopp med Anna Linnér och Ysolde af Riddarhagen tillsammans med Josefine Andersson och hennes Haflinger Wellenwind.

Svenska Frieserhästföreningen

Anna Linnér & Ysolde af Riddarhagen

"Jag heter Anna Linnér och kommer att visa Ysolde af Riddarhagen. Ysolde eller Flisan som hon kallas är ett svenskfött stamboksto Sport. Hon är född 2007 och är efter Maiko 373 -Meier 307. Uppfödare är Ingegerd Thorsell, Stall Riddarhagen. Ägare är Anna LInnér

Ysolde är en väldigt arbetsvillig häst som är jätterolig att arbeta med. Hon har aldrig protesterat mot någon ny uppgift utan försöker alltid hitta en lösning. Hon är en bestämd dam och är ledarsto hemma i flocken.

Vi tränar och tävlar i dressyr och har startat upp till Msv B:4.

Ysolde är den första frieserhäst som fått Sportpredikat i Sverige. För att variera vår träning kör vi lite Working Equitation och denna gren är verkligen rolig och ett bra komplement till vår vanliga dressyrträning. Vi tävlar för Lyngåkra Ryttarsällskap.

Svenska Haflingerföreningen

Josefine Andersson & Wellenwind av Vässingarp

Valack Född 2011 e: Wellenbrecher u: Liva Mankhöjd 147
Wellenwind är en valack som tävlar i både hoppning och dressyr med sin ryttare Josefine Andersson. En mycket trevlig ponny som alltid gör sitt bästa. Josefine har utbildat honom själv. Wellenwind fanns på plats på Friends Arena under SHIS 2017 och 2018 och var dessutom med på invigningen av Ridsport EM i Göteborg 2017 samt i paddockprogrammet på Heden.

Wellenwind tävlade hoppning i Haflinger European Championships i Österrike 2018.

Typ
Paddockprogram

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.