Skaffa första hästen – vad innebär det? - SLU och SH

  • lördag / 22 februari / 2020
  • 10:30-11:00
  • Plats Paddocken

Beskrivning

Relevanta råd om hästens behov. Lärare, forskare och studenter från SLU tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet som bidrar med ”Dagens ras”.

Mer eller mindre provokativa och roliga samtal förs kring vad man behöver kunna för att trivas med just den ras som är inne i paddocken. Vad man måste kunna för att hålla och träna sin häst och hur man hittar kunskaperna. En skola i kritiskt tänkande och att lära av andra.

Dagens Hästras – Western med Veronica Johansson och hennes Nordsvenska Brukshäst Spirit som är en mörkbrun valack född 2003, uppfödd av Roger och Eivor Edvinsson i Forsheda. Spirit är e: Vikt 1907, u: Gull-Maj 22514, ue: Bonus 1844.

Veronika fick Spirit av sin sambo i födelsedagspresent när hästen bara var 6 månader gammal. Veronika har ägt honom i 14 av hans 16 år, då han var såld under 2 år, men längtan efter hästen blev för stark och turligt nog fick Veronika möjligheten att köpa tillbaka honom.

Spirit är körd och riden och är mycket snäll och arbetsvillig. Tillsammans tävlar de i westerngrenar som Trail, Western Horsemanship, ranchridning och pleasure med goda resultat. Ekipaget har kvalat in till finalen i Sveland Western Cup, som en av de 10 bästa i Sverige. Sveland Western Cup är en sprillans ny cup för landets alla westernryttare, som har kunnat kvala in på tio orter i fem olika grenar. Finalen avgordes på Axevalla under Swedish Masters Allbreed by WRAS den 13-15 september 2019. Veronica kom sexa i trail och trea i ranchriding i finalen.

Utöver westerngrenarna vill ekipaget även nosa på Working Equitation och klassisk dressyr.

Medverkande
Typ
Paddockprogram

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.