Skaffa första hästen – vad innebär det? - SLU och SH

  • torsdag / 20 februari / 2020
  • 10:30-11:00
  • Plats Paddocken

Beskrivning

Relevanta råd om hästens behov. Lärare, forskare och studenter från SLU tillsammans med Svenska Hästavelsförbundet som bidrar med ”Dagens ras”.

Mer eller mindre provokativa och roliga samtal förs kring vad man behöver kunna för att trivas med just den ras som är inne i paddocken. Vad man måste kunna för att hålla och träna sin häst och hur man hittar kunskaperna. En skola i kritiskt tänkande och att lära av andra. Dagens hästras – American Curly; Special Princess Wynja och Missouri´s Dark Coffee.

Vi från American Curly Horse Föreningen vill presentera årets representanter.

Ni kommer mötas oss, Jennifer, Sabrina och Sara och våra lockiga tjejer!
Special Princess Wynja ett 4 årigt sto, är en utställningsprinsessa som älskar show och tempo och Missouri´s Dark Coffee 11 årigt sto även hon har gått med fina utställningsresultat och tidigare gått som avelsto,en tjej med hjärna och hjärta!
Dessa tjejer tävlas och tränas i beridet bågskytte, AR, frihetsdressyr och tricktränas. Båda har en massa i bagaget och har gjort lite av det mesta, riktiga allround hästar!

Vi vill visa för er vår träning och rasens enorma kapacitet och hur vi tränar med hjärta och hjärna! Kom och se oss busa loss!
Det speciella med vår ulliga ras förutom att de har lockig och ullig päls är att de är allergivänliga och de flesta tål oss! Kom och klappa på våra underbara lockiga ponnyhästar om du vill veta mer om oss och vår underbara allsidiga ras! Vi ses!

Upplev allt som händer i paddocken!

Det enda du behöver är en entrébiljett till mässan.