HorseTech

Innovationer, uppfinningar och smarta lösningar i fokus

Rid för din tränare som befinner sig 50 mil bort. En vibration under hakan när du inte sitter korrekt på hästen. Eller ha koll via en app hur länge du egentligen galopperade under ridpasset – eller om hästen har fått kolik. Detta är HorseTech och i år var det i fokus under EuroHorse och Gothenburg Horse Show.

HorseTech of Sweden är plattformen för den tekniska utvecklingen inom ridsporten. Grundarna Annika Ridington och Elisabeth Carlund tror den kommer bli ett branschorgan där man kan stötta varandra. Uppmuntra idéer och till innovation. Förhoppningen är att fler skall våga starta och driva bolag.

Under EuroHorse fick man lyssna och ta del av lärdomar från alla startup stories som Horse Tech of Sweden ville dela med sig av.


PROGRAM

ONSDAG

11:30-13:00 – How do I make my business international?
Workshop med Business Region Göteborg, Business Sweden, Nordic Innovation, Dutch Embassy, Västra Götalandsregionen, investerare med fokus på internationalisering, Tyskland och USA (vi jobbar på medverkande organisationer så alla är inte bekräftade ännu)  om vad det finns för stöd för att ta sin affär utomlands.

14:00-15:00 – Ta dig över (o)nödiga hinder med Anya Ernest och Kalle Möller.
En workshop där vi tillsammans tar oss över de nio hinder som finns i Business Model Canvas. När vi är över alla har vi en färdig affärsplan. En workshop för dig som går i mellanstadiet.


TORSDAG

09:00-13:00 – Editathon med fokus på ridsport
Föreningen Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia kommer och visar oss hur vi skriver in ridsporten i verkligheten. I dag är artiklarna som handlar om kvinnor på Wikipedia väldigt få och om vi ser Wikipedia som en viktig del i vårt faktasökande så är detta ett hot mot en jämställd demokrati!

14:00-15:00 – Hur formulerar vi ett behov?
Ingrid Sundqvist och Christian Appelt hjälper deltagare att formulera ett behov eller en idé för att kunna ta den vidare till att bli en innovation.


 

FREDAG

11:30-12:00 – Från idé till hållbar tillväxt
Workshop med Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen, Vinnova, GU Ventures, Chalmers Ventures, RISE, Almi, … med fokus på vad det finns för stöd att få från det att en idé har formulerats till att den är i ett läge med hållbar tillväxt.

16:00-17:00 – Innovation utifrån teknik med RISE
RISE kommer och visar på ny teknik och låter deltagare utveckla behov och idéer utifrån dessa.


LÖRDAG

11:00-12:00 – Ta dig över (o)nödiga hinder med Anya Ernest och Robert Kronberg.
En workshop där vi tillsammans tar oss över de nio hinder som finns i Business Model Canvas. När vi är över alla har vi en färdig affärsplan. En workshop för dig som går i mellanstadiet.

12:30-13:00 – Malin Anderson om trender inom hästsporten och HorseTech

15:00-16:00 – Mari Zetterqvist om vikten av en bra sits

19:30-21:00 – TechMingel


SÖNDAG

11:30-12:30 – Registrera mönster – se avvikelser
Videquus visar sin teknik och hjälper deltagarna att tänka kring hur AI kan vara relevant för att hitta avvikelser snarare än att bara registrera mönster.